INDEX
 

VDA Micromaster system je inteligentni sistem poslednje generacije dizajniran za integraciju kontrolnih i automatizovanih procesa hotelskih i sličnih ustanova. Micromaster je posebno dizajniran za efikasnu uštedu električne energije, kontrolu pristupa i optimizaciju svih sistema hotelske sobe i zajedničkih prostora s dvosmernom komunikacijom između soba i recepcije. Kontrolni software na Windows platformi omogućava korisniku jednostavno korišćenje i održavanje. Sistem predviđa veliku fleksibilnost u izboru kontrole funkcija, jezika i kapaciteta u povezivanju na ostale hotelske managment sisteme (check in, check out, automatsko izdavanje elektronskih ključeva).

 
FUNKCIJE INTELIGENTNE SOBE:

ULAZ I PRISUTNOST U SOBI:
Micromaster sistem  podržava Transponder (proximity) kartice rađene na Read (čitaj) ili  Read & Write (čitaj i piši) tehnologiji koji omogućavaju upis i skladištenje podataka vezanih uz ulaz u hotelske sobe i to gde, kada i ko. Ista kartica se koristi i za funkciju prisutnosti u sobi. Sistem podržava više kategorija ulaza kao što su: gost, spremačica, konobar, održavanje i management.

Ulaz u sobu sa
beskontaktnom karticom
(transponder)
Nadzor ulaznih vrata sobe -
protivprovalni alarm
Signalizacija prisutnosti
gosta u sobi


ALARMI:

Sistem upravlja SOS-alarmima u kupatilima, sobama i zajedničkim prostorijama. Sistem također podržava alarme protiv poplave, plinske i dimne senzore.
Upravljanje i signalizacija
SOS poziva iz kupatila
       


FUNKCIJE KLIMATIZACIJE:

Inteligentna kontrola temperature i funkcioniranja uređaja za tretman vazduha u sobama i zajedničkim prostorijama. Mogućnost upravljanja svim tipovima uređaja kao što su klasični radijatori, Fan Coil, Split sistemi i ostali termalni uređaji s funkcijama On/Off , proporcionalno, infracrveno (Hitachi, Daikim Rhoss, De longhi , Carier ) i.t.d. Isto tako moguće je programirati naredbe za uređaje kao što su pumpe za toplu vodu, cirkulacione pumpe itd.

Automatska regulacija klimatizacije Temperaturni profili za letnu
i zimsku sezonu
Timer za dnevne profile
temperatura u sobama


KONTROLA RASVETE:

Rasveta se može kontolisati kroz postavljanje jednog od tri moda: 1. rasveta radi kad je gost u sobi 2. stalno upaljeno 3. stalno ugašeno. Kada  rasveta funkcioniše u prvom modu odlaskom iz sobe (uzimanjem kartice) u funkciji ostaje samo frižider.

Svetlo dobrodošlice Kontrola strujnih krugova i osvetljenja u sobi    


ŠTEDNJA ENERGIJE:

Ušteda energije se postiže kroz funkcionisanje klimatizacije ili grejanja i rasvete u zavisnosti o prisutnosti gosta u sobi. Nivoi temperatura u sobi su sledeći: 1. soba je prazna (antifrost mod), 2. soba je izdana, ali gost nije u sobi (redukovani mod) 3. gost je u sobi (komfortni mod). Kad je prozor otvoren automatski se gasi uređaj za klimatizaciju. Kad gost napusti sobu automatski se gasi rasveta u sobi.

Kontrola sobne temperature Nadzor statusa prozora: kad je
prozor otvoren klima se gasi
3 programibilna nivoa temp.
za svaku sobu

SERVISNE FUNKCIJE:

Sistem podržava čitav niz servisnih funkcija koje omogućavaju bolju komunikaciju hotelskom osoblju, kao što su informacija da li je soba očišćena, poziv sobarici, funkcija ne smetaj ( Do not disturb )
Funkcija ne smetaj Room status
(soba čista/prljava)
   

INTEGRACIJA: 
Micromaster može biti integrisan s ostalim hotelskim management programima.

TELE-ODRŽAVANJE
:

Micromaster kompletna konfiguracija može biti praćena i programirana s bilo kojeg udaljenog mesta preko modema. Svi alarmi mogu biti integrisani u telefonski sistem, a pozivom na telefonski broj obavestiti odgovornu osobu.

CENTRALIZOVANA KONTROLA:

Kontrolni software prikazuje stanje cijelog sistema hotela, tj. sve informacije i promene u sobama, direktno na monitoru hotelske recepcije: prisutnost gosta u sobi, funkcija "ne smetaj", alarm SOS u kupatilima, ulazna vrata: otvorena-zatvorena, prozor: otvoren-zatvoren, svetlo: upaljeno-ugašeno, grejanje-hlađenje: komfortni mod - redukovani mod - ugašeno,   soba: čista-prljava. omogućuje promenu svih parametara direktno s recepcije hotela preko instaliranog Touch Screen ekrana.

GRAFIČKI PRIKAZ  MICROMASTER SOFTAWARE-aKOMPONENTE INTELIGENTNE SOBE:
1 Spoljni čitač kartice  LT20 
2 Sobni kontrolni panel CON4

Sobni senzor prisutnosti
LP60 - držač kartica

3 Sobni kontroler - ICU 2000
INTELIGENTNA SOBA : KONFIGURACIJA SISTEMA
Inteligentna soba
Interaktivna TV (Pay TV)
IP TV
Pristup Internetu