INDEX
 

 

Solarwinds

Osnovana 1998, kompanija SolarWinds pruža moćne, jednostavne i dostupne programe za upravljanje mrežom sa više od 85.000 zadovoljnih klijenata širom sveta - od velikih do malih poslovnih korisnika.

Veliki raspon softverskih rešenja i alata pomaže IT timovima da dobiju najviše od svojih korporativnih mreža. Proizvodi se mogu downloadati, jednostavni su za upotrebu i održavanje, omogućuju kapacitet, opseg i fleksibilnost potrebnu za upravljanje današnjim složenim mrežnim okruženjima. Ova ponuda predstavlja najbolju zamenu za skupo, neprilagodljivo upravljanje mrežnim platformama .

Jedan od ključnih elemenata je veza sa zajednicom IT administratora i razumevanje svakodnevnih izazova s kojima se suočava. SolarWinds poseduje rastuću online zajednicu,  thwack, koja nudi korisnicima širom sveta koristan forum za rešavanje problema, podršku i razmenu tehnologija za sve proizvode. Ova aktivna zajednica korisnika je dodatak bogatom iskustvu u administriranju mrežama.
Više informacija možete pronaći na službenim stranicama: www.solarwinds.com

Solarwinds - ORION NMS

Kompletno rešenje za nadzor i upravljanje računarskim mrežama

Pravilnim odabirom i implementacijom odgovarajućeg rešenja osigurava se jednostavan i pouzdan način nadzora i upravljanja svim komponentama mrežnog okruženja, mogućnost brzog otkrivanja, analize i rešavanja najrazličitijih problema u radu ili smanjenja pojedinih performansi bitnih za rad sistema.

Mrežna računarska okruženja predstavljaju okosnicu najvećeg broja poslovnih sistema današnjice. Njihova se kompleksnost svakodnevno povećava, a istovremeno se povećavaju i zahtevi u smislu pouzdanosti i raspoloživosti. U takvim uslovima nadzor i upravljanje mrežnim okruženjima postaje sve zahtevniji pa odabir pravog rešenja koje omogućuje najveći stepen integrisanosti svih nadzornih i upravljačkih funkcija postaje jedna od kritičnih poslovnih odluka.

Orion NMS (Network Management System) sistem je kompletno rešenje za nadzor i upravljanje mrežom, gde Network Management opisuje skup aktivnosti, procedura i alata koji zajedno osiguravaju nadzor, upravljanje, administraciju i aktivaciju mrežnih elemenata i usluga, a Network Management System predstavlja integrisani skup alata koji omogućuju centralizovano upravljanje mrežom.

Osnovne funkcionalnosti Network Management System-a su prikupljanje podataka iz mrežnih uređaja, skladištenje i obrađivanje,  prezentovanje i izrada izvještaja.

OSNOVNE FUNKCIONALNOSTI REŠENJA ORION NMS SU:

* Nadzor mreže, linkova, mrežne i serverske infrasrukture
* Nadzor platformskih virtualizacija
* Upravljanje mrežom i uređajima
* Nadzor aplikacija i procesa
* Konsolidovani prikaz svih mrežnih karakteristika kroz web interfejs
* Interaktivnost koja omogućava brz pregled mreže i identifikaciju problematičnih uređaja i uskog grla
* Brza integracija i network discovery
* Jednostavna prilagodljivost i nadogradnja
* Modularnost

PREDNOSTI ZA KORISNIKA:

* Skalabilnost
* Modularan sastav
* Visoka mogućnost prilagođenja korisniku
* Brza integracija u mrežu (nisu potrebni klijenti po uređajima)

OSNOVNE KOMPONENTE SISTEMA, koje možete isprobati klikom miša na sliku, jesu::


Network Performance Monitor

Network Configuration Monitor

Applocation Performance Monitor

Netflow Traffic Analyzer

IP Address Manager

IP SLA

Enterprise OperationsConsole
Scalability Engines

 

 

 
SolarWinds
Juniper
Allied Telesyn
Informatička oprema
S