O Allied Telesynu

ATI (ALLIED TELESYN INTERNATIONAL) je član ATI grupacije koja je osnovana 1987 i sada ima kancelarije širom sveta, preko 3000 zaposlenih i preko 600 miliona dolara godišnjeg prihoda. Kvaliteti koji su doprineli da ATI ostvari vodeću poziciju, kako u segmentu poslovnog povezivanja, tako i u rukovodjenju kompanijom, mogu se okarakterisati kao 4 ključna elementa: njihovo poslovanje fokusirano je na mrežnu tehnologiju za profesionalna tržišta gde je ATI dokazao da je jedina kompanija koja može da pruži total end-to-end rešenje na skupocenom/kvalitetnom nivou; da je sposoban da rukovodi svim aspektima svojih proizvoda, od dizajna do marketinga; da razvija komponente i rešenja koji obezbedjuju konstrukciju fleksibilne, efikasne i pouzdane mreže; podržan je pouzdanim garant nim uslovima i kvalitetnom uslugom. Allied Telesyn povezuje IP svet efikasno, zahvaljujući pristupačnim i izuzetno pouzdanim mrežnim rešenjima.

ALLIED TELESYN INTERNATIONAL (http://www.alliedtelesyn.com) je kompanija za proizvodnju visokoperformantne aktivne mrežne opreme. Od svog osnivanja 1987. do danas, kompanija se izborila za mesto medu prvih pet vodećih u svetu u ovoj oblasti. ATI je svetski lider u proizvodnji transivera, konvertora, ripitera i mrežnih kartica. Preko svojih mnogobrojnih partnera, povezuje ceo svet i svojim korisnicima pruža kompletnu podršku. Veliki deo tržišta ATI je osvojio ruterima, svičevima i habovima. Godišnji obrt kapitala ove kompanije je u stalnom porastu.

Allied Telesyn teži da postane vodeći svetski proizvođač IP mrežne opreme pružajući:

 • Visok kvalitet proizvoda
 • Kvalitetne i brze servisne usluge
 • Prihvatljive cene

Karakteristike:

 • Poštovanje usvojenih standarda
 • Visoka pouzdanost
 • Odličan odnos cena/performanse
 • Allied Telesyn ima stalan rast u proteklih pet godina
 • Firma koja konstantno uvodi tehnološke inovacije
 • Proizvodi koji odgovaraju našem tržištu
 • Autorizovani Training Centar na sprskom jeziku
 • Servisni centar u Beogradu

Trostruki" Allied Telesyn

Kompanija Allied Telesyn je nedavno izazvala veliko interesovanje javnosti i potrošača svojom poslednjom generacijom inovativnih tehnologija. Allied Telesyn je uložio mnogo u razvoj standarda koji objedinjuje prenos glasa, video signala i Internet podataka nazvanog Triple Play. Korišćenjem standarda omogućava se prenos svih bitnijih tipova podataka kroz postojeću infrastrukturu mreže, bilo da je reč o bakarnim ili optičkim vodovima. Triple play predstavlja odličan spoj Interneta i eterneta, pogodan za poslovnu, ali i u kućnu upotrebu. Neke od najzanimljivijih usluga su VoIP, IP Fax i napredne funkcije kablovske televizije (Pay per View i Video on Demand). Pored velikog broja objedinjenih tehnologija Triple Play poseduje i ogromnu fleksibilnost - korišćenjem postojećih vodova se omogućava jednostavno unapređenje usluga bez potrebe za dodatnim radovima. Uređajima iz serija Telesyn 900, Telesyn 600 i RG600 pokrivene su sve varijante i primene standarda Triple Play. U Allied Telesynu su dodatno doprineli razvoju mrežnih komunikacija putem nove verzije internet protokola IPv4 tj. IPng (IP next generation). Povećanjem 32-bitnog adresnog prostora protokola IPv4 na 128 bitova je osnovno i najvažnije unapređenje koje novi standard donosi. Broj slobodnih IP adresa je ubrzanim razvojem svetske računarske mreže počeo drastično da se smanjuje. IPv6 značajno povećava ukupni broj IP adresa. Pored povećanja slobodnih adresa, IPv6 donosi poboljšanje u komunikaciji sa bežičnim uredajima i radom sa bežičnim Internetom uopšte. Na nedavno održanoj prezentaciji Allied Telesyna u Beogradu detaljno su predstavljene Triple Play i IPv6 tehnologije i nove serije mrežnih mostova i pristupnih tačaka, kako za klasične, tako i za bežicne mreže.

OPTIMA OSN

nudi svojim partnerima i kupcima najrazličitiju aktivnu opremu za izgradnju nasavremenijih širokopojasnih lokalnih (LAN),metro (MAN) i WAN mreža koje koriste svetlovodno vlakno, bakreni kabal ili eter kao prenosni medij. Možete odabrati, zavisno o svojim željama i vlastitoj kupovnoj moći, aktivnu opremu agregatne brzine od 10Mbs do 10GbE, sposobnu da odgovori svakoj aplikaciji. Možete birati od najjednostavnijih neupravljivih uređaja "plug & play" tipa, do vrlo sofisticirane programski upravljane komunikacione opreme.

Na tkzv. "enterprise" tržištu privatnih korporacijskih mreža nudimo Vam široku paletu preklopnika (switches) za magistralni (backbone), koncentracijski (concentration) i pristupni (acces) mrežni nivo. Magistralne preklopnike 3 nivoa (Layer 3+) nudimo za brzine po kanalu od 100Mbs, 1Gbs i 10Gbs. Integrisane samostojne svičeve za do 48 priključaka sa mogućnošću stakiranja nudimo u više tehnoloških rešenja, sa širokom paletom dodatnih GBIC, SFP i XFP ultrabrzih modula za prihvat magistrale i brzih servera. Možete birati između SNMP upravljivih, Web upravljivih i neupravljivih svičeva (switches). Široka ponuda različitih modula i samostojnih pretvarača) različitih agregatnih brzina omogućiće priključenje i najzahtevnijeg i najudaljenijeg korisnika. Napredne uprogramirane funkcije kao što su VPN, VLAN, QoS, "port shaping" itd, prilagodiće Vašu mrežu Vašoj organizacionoj strukturi.

Na području Metro mreža MAN tipa, nudimo Vam rešenja na oba kraja, kako na strani davaoca usluga (provajder), tako i na strani korisnika usluga. Za davaoca usluga nudimo moćne multimedijalne šasijske multipleksere koji mogu "progutati" sva poznata rešenja, od sada već klasičnih PDH/SDH hijerarhija, preko savremenijih širokopojasnih IP veza tipa ADSL, VDSL, sve do najbržih optičkih veza FTTX/FTTB tipa. Naši šasijski koncentratori sa ultrabrzim sabirnicama iMAP i Switchblade, moći će agregirati i distribuirati i najzahtevnije signale, kao što su Triple Play usluge istovremenog prenosa digitalizovanog govora, videa i brzih podataka.

Na strani korisnika, nudimo široku paletu širokopojasnih pristupnih uređaja (residential gateways), sa bakrenim, optičkim ili radio povezivanjem na mrežu provajdera. VLAN mogućnosti, kao i kvalitetan sistem prideljivanja prioriteta QoS stvoriće zadovoljstvo krajnjih korisnika u kvalitetnom konzumiranju Triple Play usluga provajdera.

I na području malih mreža SOHO tipa nudimo Vam ekonomična i pouzdana rešenja za Vaš dom ili manju kancelariju, kao i svu opremu potrebnu za povezivanje na javne servise (usmerivače, pristupne uređaje, konvertore, wi-fi radio uređaje, PC kartice i dr.)